Nieuws

Oplevering DF-2 post voor Moundou in Tsjaad.

Project middenspanningsinstallatie

Voor een dispersiepost van SNE in Tsjaad koos installateur Deba voor het DF- 2 programma van SGC. Al onze producten zijn built to last en beantwoorden aan de hoogste technische normen. De DF-2 lijn is speciaal ontworpen om goed te functioneren binnen uitzonderlijke omgevingscondities. Zo zijn de met metaal omsloten lucht geïsoleerde middenspanningscellen bestand tegen extreme hitte. Ideaal voor het steppeklimaat van de landstreek Sahel, waar de temperatuur kan stijgen tot wel 50 graden.

Niet alleen om die redenen koos Deba voor het DF-2 medium voltage switchgear gamma van SGC. Maar ook voor het modulair concept waarbij de combinatie van cellen onbeperkt is. De meest complexe schema’s van distributie- en transformatorposten kunnen worden samengesteld. Ook voor dit project werd in samenwerking met Deba een dispersiepost ontworpen en samengesteld OP MAAT van de behoeften van de eindklant SNE (Société Nationale D‘Électricité).

Type beveiligingscellen?

De middenspanningscellen kunnen uitgerust worden met de meest diverse en uiteenlopende opties. De klant koos voor de cellen van het type DF-D/EDN: een beveiligingscel met vacuüm-vermogensschakelaar, blok stroomtransformatoren en uitgerust met een MICOM relais van General Electric op vraag van de klant, omdat ze daar ervaring mee hebben. Het relais zal hier geprogrammeerd worden door de eindklant volgens de selectiviteitstudie van het net in Moundou tijdens de FAT-studie.

Waarom kiezen voor de containeroplossing?

DF-2 middenspanningscellen vooraf getest, geïnstalleerd en bekabeld in een container. Een snelle, kostefficiënte en betrouwbare middenspanningsoplossing!

Gesteund door het FIT (Flanders Investment and Trade) is dit het referentieproject en trendsetter voor duurzame dispersieposten. We rekenen erop dat gelijkaardige projecten zullen gevraagd worden bij de uitbreiding van het geïnstalleerd vermogen in Tsjaad. Ze hebben daar namelijk een acuut tekort aan generatiecapaciteit.

Bent u ook op zoek naar built to last medium voltage switchgear? Bij SGC bent u aan het juiste adres!

Aarzel niet om contact op te nemen voor uw project. We bespreken het graag.